semua Kategori
Berita

Garis besar industri berlian sintetik

Masa: 2023-02-11 Hits: 65

Berlian sintetik melalui HPHT atau kaedah tiruan lain, untuk membuat pada-berlian struktur fasa karbon berubah sebagai berlian.

Berbanding dengan berlian asli, ia mempunyai kelebihan kos pengeluaran yang rendah dan aplikasi yang baik. Kerana perkembangan industri pemprosesan bagi sesetengah orang bahan bukan logam dan bahan rapuh lain yang keras seperti marmar, granit, mterial refraktori, kaca, seramik, konkrit dan lain-lain, kualiti keperluan menjadi lebih tinggi dan lebih tinggi terhadap berlian yang digunakan untuk gergaji bilah, gerudi dan roda pengisar, permintaan juga semakin besar. Lebih daripada 85% daripada berlian perindustrian dunia telah digantikan dengan berlian sintetik. Dalam abad ke-21, pembinaan, geologi, minyak dan gas, mekanikal dan industri elektronik, kereta dan lain-lain akan memerlukan banyak berlian, sintetik industri berlian akan menjadi lebih menjanjikan.

Changsha Shili Superhard Material Co.,LTD,sebagai pengilang profesional berlian sintetik di China, akan sentiasa menjadi pembekal anda yang boleh dipercayai.